Yaşam »

Bilecik Merkez'de Hacı Adayları İçin Dualarla Uğurlama Töreni Düzenlendi

Bilecik Merkez'de 2026 yılında hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları düzenlenen törenle dualarla uğurlandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bilecik ilinde, Diyanet İşleri Başkanlığı 2026 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında hazırlıklarını tamamlayan hacı adayları için Cumhuriyet Meydanı'nda bir uğurlama programı gerçekleştirildi. Törene katılım oldukça yoğundu ve vatandaşlar etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Program, Ertuğrulgazi Camii Müezzin Kayyımı Fatih Güzeltepe'nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından, Bilecik İl Müftüsü Ahmet Dilek'in yaptığı dua ile hacı adayları, yakınları tarafından Bursa Yenişehir Havalimanı'na uğurlandı.

Bilecik İl Müftüsü Ahmet Dilek, yaptığı konuşmada, "Allah tüm hacı adaylarımızın ibadetlerini kabul eylesin, sağlıkla gidip dönmelerini nasip etsin" şeklinde temennide bulundu. Uğurlama töreni, hacı adaylarının ve ailelerinin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Hacı adayları, dualar eşliğinde kutsal topraklara doğru yola çıktı. Bu anlamlı organizasyon, Bilecik'teki dini ve sosyal dayanışmayı da pekiştirdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.