Siyaset »

Turgutlu'da 23 Nisan'da Şehit Öğretmen ve Öğrenciler İçin Kortej Yapılacak

Turgutlu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl özel bir etkinlikle anılacak. Turgutlu Belediyesi, şehit öğretmen ve öğrencilerin anısına "Sessiz Saygı Korteji" düzenleyecek.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu sene farklı bir anlam kazanacak. Turgutlu Belediyesi, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarında hayatını kaybeden Turgutlulu Öğretmen Ayla Kara ile öğrencilerin anısını yaşatmak amacıyla "Sessiz Saygı Korteji" düzenleyecek.

Etkinlik, 23 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de Koza Parkı Kavşağı’ndan başlayacak. Vatandaşların, ellerinde Türk bayraklarıyla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirmesi planlanıyor. Bu yürüyüş, acının paylaşılması ve birlik, dayanışma mesajı verilmesi amacı taşıyor.

Ayrıca, 23 Nisan için planlanan konser ve kutlama etkinliklerinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ertelendiği bildirildi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, tüm vatandaşları bu anlamlı korteje davet ederek, "Bu yıl 23 Nisan’ı derin bir acı ve hüzünle karşılıyoruz. Ayla Öğretmenimiz ve evlatlarımızın anısını yaşatmak için sessiz bir yürüyüşte buluşacağız" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.