Sağlık »

Zonguldak'ta 87 yıllık hastane 23 Nisan'da yeni yerine geçiyor.

Zonguldak’ta 87 yıldır sağlık hizmeti sunan Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi, yapısal riskler nedeniyle 23 Nisan 2026 itibarıyla Atatürk Devlet Hastanesi Site Ek Binası’na taşınacak.

Zonguldak’ta uzun yıllardır vatandaşlara sağlık hizmeti sunan Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi, 23 Nisan 2026 tarihi itibarıyla Atatürk Devlet Hastanesi Site Ek Binası’na taşınacaktır. Bu tarihten itibaren hastane, tüm birimleriyle yeni yerinde sağlık hizmeti vermeye devam edecektir.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Uzun Mehmet Hastanesi'nin ana binasında ciddi yapısal risklerin tespit edildiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu, 21 Mart 2025 tarihinde yıkım kararı almıştı. Bu karar, İl Sağlık Müdürlüğü’ne 26 Eylül 2025 tarihinde iletilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, sağlık hizmetinde aksama yaşanmaması için hastanenin Atatürk Devlet Hastanesi’ne bağlı site ek binaya taşınmasına karar verildi.

Bu süreçte, Sayın Valimizin başkanlığında oluşturulan komisyon, gerekli düzenlemeleri yaparak 23 Nisan 2026 tarihinde yeni yerinde sağlık hizmetlerine başlayacaklarını ifade etti. Hastaların mağduriyetini en aza indirmek amacıyla gerçekleştirilen bu taşınma işlemi, Zonguldak’taki sağlık hizmetlerinin sürekliliği açısından büyük önem taşımaktadır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.