Bartın'da Aile ve Gençlik Üzerine Yapılan Konferansa Yoğun İlgi Gösterildi
Bartın Üniversitesi'nde (BARÜ) gerçekleştirilen programda, şair ve akademisyen Ömer Demirbağ'ın aile ve gençlik konusundaki değerlendirmeleri dikkat çekti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen konferans, aile ile gençlik arasındaki ilişkinin geleceği nasıl etkileyeceğini tartışmak amacıyla gerçekleştirildi. Kutlubey Yerleşkesi İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda "Yarını İnşa Eden Değer: Aile ve Gençlik" başlığı altında yapılan etkinlikte, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Demirbağ konuşmacı olarak yer aldı.
Aile ve Gençlik Üzerine Önemli Vurgular
Programın açılış konuşmasını yapan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, ailelerin gençliği daha iyi yetiştirmesi gerektiğini vurgulayarak, aile yapısının bir toplumun temel taşı olduğunu ifade etti. Akkaya, "Eğer aile bozulursa gençlik de bozulur, o ülkenin geleceği de yok olur. Bu yıl da aile konusuna büyük önem veriyoruz" dedi. Ayrıca, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki şiddet olaylarını kınayarak, hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.
Dr. Demirbağ'dan Gençlere Tavsiyeler
Dr. Öğr. Üyesi Ömer Demirbağ, aile kurumunun birey üzerindeki etkilerini ele alarak, "Aile ve gençlik üzerine sürekli konuşmalıyız. Aile, toplumun atomudur ve zarar gördüğünde büyük felaketler ortaya çıkabilir" dedi. Gençlere yönelik tavsiyelerde bulunan Demirbağ, manevi değerlerin önemine değinerek, "Gençler, izlediğiniz her şeyin arkasını görmeye çalışın ve bol bol okuyun. Konuşmak, insanın en belirgin davranışıdır" şeklinde konuştu.
Konferans, öğrenciler ve akademik personelin yoğun katılımıyla ilgiyle takip edildi ve etkinlik başarıyla tamamlandı.