Manisa'da 486. Uluslararası Mesir Macunu Festivali Kapsamında Tarihi Söyleşi Düzenlendi
Manisa'da gerçekleştirilen "Toprağın Belleği" söyleşisi, katılımcılara Aigai, Sardes ve Kaymakçı'nın izinde binlerce yıllık tarih sunarak büyük bir ilgi gördü.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin zengin tarihini ve kültürel mirasını kutlamak amacıyla 486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. Manisa Kurtuluş Müzesi'nde gerçekleştirilen "Toprağın Belleği: Aigai, Sardes ve Kaymakçı’nın Işığında Bölge Tarihi" söyleşisi, arkeoloji tutkunlarını bir araya getirerek ilgi çekti. Programın moderatörlüğünü üstlenen Arkeolog-Yazar Nezih Başgelen, bölgenin tarihi zenginliklerini uzman isimlerle birlikte ele aldı.
Söyleşide, Aigai Kazı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin, antik kente dair son dönem keşiflerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, Arkeolog Dr. Güzin Eren, Lidya medeniyetinin başkenti olan Sardes’in dünya tarihindeki önemini vurguladı. Diğer bir katılımcı Arkeolog Dr. Tunç Kaner ise Gölmarmara’daki Kaymakçı kazılarının bölgenin Bronz Çağı’na uzanan geçmişini nasıl aydınlattığını anlattı.
Bu Zenginlik İçinde Yaşıyoruz
Manisa’nın arkeolojik açıdan büyük mirasa sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Sezgin, "Erken dönemlerden itibaren özel bir coğrafyadayız. Sardes gibi bir dünya mirasının bu topraklarda bulunması büyük bir şans. Aslında devasa bir açık hava müzesinin içinde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Etkinliğe Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan ve Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç'ın yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Söyleşi, katılımcılarla yapılan soru-cevap bölümü ile interaktif bir hale geldi ve Manisa’nın kültürel mirasının korunması ile gelecek nesillere aktarılmasının önemi üzerinde durularak sona erdi.