Ankara'da İtfaiye Çalışanları Kadrolarının Alınmasına Tepki Gösterdi
Ankara'da İtfaiye Daire Başkanlığı önünde toplanan itfaiyeciler, usulsüz sağlık muayeneleri nedeniyle kadrolarının alındığını iddia ederek tepki gösterdi.
Ankara'da İtfaiye Daire Başkanlığı’nın önünde bir araya gelen itfaiyeciler, sağlık muayenelerinde usulsüzlük yapıldığını ve bu nedenle kadrolarının geri alındığını iddia etti. Çeşitli birimlere görevlendirildiklerini belirten işçiler, işlerinden haksız yere uzaklaştırıldıklarını ve maaşlarının düştüğünü ifade ederek belediyeye karşı protesto düzenledi. Grup adına basın açıklaması yapan Ahmet Ragıp Hızal, "Burada yaşadığımız sorunları anlatmak için İtfaiye Dairesi Başkanı’ndan randevu talep ettik ancak randevu verilmedi. İtfaiye Dairesi Başkanı, sendikalarla görüşmelere açık olmasına rağmen bizimle görüşmemekte ısrar ediyor. Bu durumda sağduyulu kalmaya çalıştık ama sesimizi duyurmak için buradayız" dedi.
Sağlık Muayenelerinde Usulsüzlük İddiası
Hızal, sağlık muayenelerindeki usulsüzlükleri dile getirerek, "İtfaiye personeli yıllık sağlık muayenesinden geçiyor. Ancak son yıllarda yapılan muayenelerde çeşitli sağlık sorunları tespit edilen çalışanlar önce gündüz görevlisi olarak atanıyor, ardından itfaiye kadroları ellerinden alınıyor. Çoğu çalışan başka birimlere gönderiliyor. Bu durum, personelin maaşlarının 10 bin lira civarında düşmesine neden oluyor ve emekli maaşları ile ikramiyelerinde büyük kayıplara yol açıyor. Ayrıca, sağlık raporlarının değerlendirilmesi aşamasında ciddi hatalar yapılmakta" diye belirtti.
Kadro Sorununa Çözüm Talebi
Uygulamayı haksız bulan Hızal, "Son günlerde başarılı yangın müdahaleleri yapan itfaiyecilerin kadrolarının alınması kabul edilemez. Bu tür bir uygulama yalnızca Ankara'da yaşanıyor. İtfaiye Daire Başkanı’na ve ilgili yetkililere sesleniyorum. İtfaiye teşkilatı içerisinde sürekli çürük aramanızı bırakın" dedi.
İtfaiye çalışanlarının kadrolarının iade edilmesini talep eden Hızal, "Sağlık sorunları nedeniyle kadrosu elinden alınan itfaiye çalışanlarının kadroları geri verilsin. Ayrıca, sağlık sorunları nedeniyle farklı birimlere gönderilen çalışanlar tekrar İtfaiye Daire Başkanlığı’na döndürülmeli" şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından Hızal, İtfaiye Daire Başkanlığı önüne domates bıraktı.