Eğitim »

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde çocuklar bir günlüğüne rektörlük yaptı.

Adana'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi senatosu, yönetimi öğrencilere devretti. Özel etkinlikte, Evliya Çelebi Ortaokulu ve Çarkıpare Şehit Ertan Tokuş İlkokulu ile Ortaokulu öğrencileri, temsili olarak üniversite yönetiminde görev aldı.

Öğrencilerden Aybeniz Ersoy, üniversitenin rektörlük koltuğuna oturarak bir gün boyunca rektörlük yaptı. Bu süreçte, üniversite yönetimi ile ilgili temsili kararlar alarak deneyim kazandı. Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilen en anlamlı bayram olduğunu vurgulayarak, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bu özel günde yönetimi onlara devretmek bizim için son derece kıymetli. Çocuklar bizlerin geleceğisiniz, burayı gelecekte sizler yöneteceksiniz. Ben de küçükken 1 günlüğüne bir bankada yönetici koltuğuna oturmuştum, o anı hiç unutamam, siz de bu anı unutmayacaksınız" şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrası, temsili rektör Aybeniz Ersoy, diğer senato üyelerine söz vererek üniversitenin geleceği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi ve etkinlik, çocukların yüzlerindeki mutlulukla son buldu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.