Yaşam »

Erzurum'da Gençlik Haftası Zirvesi Yapıldı, Katılımcılar Belirlendi

Erzurum'daki Gençlik Haftası zirvesinde, 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlama programı belirlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur'un başkanlığında yapılan toplantıda, etkinliklerin detayları açıklandı. 19 Mayıs'ta düzenlenecek olan kutlamalarda, çeşitli gösteri ve sergiler yer alacak.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ‘Gençlik Haftası’ zirvesi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur'un başkanlığında yapıldı. Toplantıya Gençlik Hizmetleri Müdürü Metin Günay, Spor Hizmetleri Müdürü Erdoğan Dönmez ve ilçe ile şube müdürleri katılım sağladı. Yapılan açıklamalarda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanacağı tarihler hakkında bilgi verildi. 15 Mayıs 2026 Cuma günü saat 07.00'de başlayacak olan etkinlikler, 21 Mayıs 2026 Perşembe günü saat 24.00'te sona erecek.

15 Mayıs’ta çelenk sunumu

15 Mayıs'ta saat 10.00'da, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapılacak. Bu etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Kutlamaların 21 Mayıs'ta sona ereceği belirtildi.

19 Mayıs’ta kutlamalar yapılacak

19 Mayıs Salı günü, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri gerçekleştirilecek. Taekwondo gösterileri ve Ebru, Resim, Hat gibi el sanatları sergileri açılacak. Ayrıca, saat 19.19'da TOHM'da sporcular tarafından İstiklal Marşı okunacak. 18 Mayıs'ta ise Vali Aydın Baruş, temsili sporcu ve gençlik liderlerini kabul edecek.

Fener alayı olacak

19 Mayıs gecesi, Fener alayı düzenlenecek. Çifte Minareli Medrese önünden başlayacak olan yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi boyunca devam edecek. Etkinlik, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda ‘9’uncu Kolordu Bölge Bando Komutanlığı’ tarafından verilecek konserle son bulacak. Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüne, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, protokol, askeri erkan, polis okulu öğrencileri, sporcu grupları ve gençlik merkezlerinden katılımcılar yer alacak.

Hafta boyunca çeşitli spor branşlarında turnuvalar ve gençlik merkezlerinde etkinlikler düzenlenecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.