Manavgat'ta Devam Eden Soruşturmada 5 Kişi Tutuklandı ve 9 Şüpheli Serbest Kaldı.
Manavgat Belediyesi'nde sürdürülen soruşturmada, gözaltına alınan 21 şüpheliden 5'i tutuklandı. 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2 şüpheliye ev hapsi verildi. Eski Başkan Şükrü Sözen'in de aralarında bulunduğu şüphelilerden bazıları, rüşvet ve zimmet suçlarından tutuklandı.
Manavgat'ta, rüşvet, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma suçları kapsamında geçen yıl Eylül ayında gözaltına alınan eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve kardeşi Fatih Sözen, yürütülen soruşturmanın ardından tutuklandı. Şükrü Sözen hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, irtikap, rüşvet ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, belediye çalışanları, turizmciler, iş insanları ve müteahhitlerin de bulunduğu 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon sonucunda, 21 şüpheli Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
Dün ve bugün jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesi alınan şüphelilerden 5'i serbest bırakılırken, 16 şüpheli tutuklama ve adli kontrol istemiyle sulh ceza hakimine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimi önünde savunma yapan şüphelilerden Ömer B., Muammer A., Mustafa Y., Serkan D. ve Ahmet Ö. tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden Ahmet Ö.’nün kalp krizi geçirdiği ve Manavgat Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalenin ardından Antalya'ya sevk edildiği belirtildi. Diğer şüphelilerden Mert Ö. ve Refik A. ev hapsi cezası alırken, 9 şüpheli yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza verme şartıyla serbest bırakıldı.