Güncel »

Kocaeli'de CHP'nin 23 Nisan Tanıtımı Üzerine MHP'den Yanıt Geldi

CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, 23 Nisan tanıtımında Atatürk'ün yer almadığı iddialarına cevap verdi. MHP'li Okan Karagöz, eleştirilerin çifte standart olduğunu belirtti.

CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, 23 Nisan etkinlikleri için hazırlanan tanıtım afişlerinde Mustafa Kemal Atatürk'e yer verilmediği iddialarına yanıt verdi. MHP'li Meclis Üyesi Okan Karagöz, Atatürk'ün etkinliklerde farklı şekillerde anıldığını ve bu eleştirilerin çifte standarda dayandığını ifade etti. Arcan, "Milyonluk tanıtım bütçelerine atamızı sığdıramadılar" diyerek tepkisini dile getirdi ve "23 Nisan'ın sahibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın değil, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu bayram, millet iradesinin tecelli ettiği ve Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği en anlamlı günlerden biridir. Tanıtım faaliyetlerinde toplamda 13 bin 900 saniye var, ama bu 231 dakikada görünen o ki Atatürk yok. Bu bir eksiklik değil, bilinçli bir tercihtir" şeklinde konuştu.

Tanıtım Sürecine İlişkin Eleştiriler

Tanıtım süreciyle ilgili açıklamalara da değinen Arcan, belediye yönetiminin savunması ile ortaya çıkan durum arasında çelişki olduğunu belirtti. Arcan, "Bir yayın süresi üzerinden yapılan açıklamalarda, 'Bu benim reklamım değil, 23 Nisan etkinliklerinin tanıtımı' denilerek durum savunulmaya çalışılmıştır. Ancak bugün afişlere baktığımızda görüyoruz ki 23 Nisan gibi anlamlı bir günde Atatürk’e yer verilmemiş, buna karşılık Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın büyük ölçekli görselleri ön plana çıkarılmıştır" dedi.

MHP'nin Yanıtı

CHP İl Başkanı Erdem Arcan’ın açıklamalarına MHP'li Meclis Üyesi Okan Karagöz'den yanıt geldi. Karagöz, benzer uygulamaların CHP'li belediyelerde de yapıldığını ve bu durumda kimsenin ses çıkarmadığını belirtti. "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu bir bayram olarak çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletimizin en önemli bayramlarından biridir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bizlere emanet bu bayramı, her yıl günlerce süren etkinlik ve programlarla kutlamakta, bu etkinliklerde bu bayramın mimarı Atatürk hem görsel hem yazılı hem de konuşmalarda anılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Görsel Üzerinden Eleştiri

Karagöz, yalnızca bir görsel üzerinden karalama yapıldığını belirterek, "CHP’nin yalnızca bir görsel üzerinden Atatürk’ün yok sayıldığı şeklindeki asılsız kampanyası bu açıdan anlamsızdır. Kaldı ki Cumhurbaşkanı adayları Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başta olmak üzere birçok CHP’li belediyede buna benzer uygulamalara aynı topluluğun sessiz kaldığı bilinmektedir" dedi. Karagöz, söz konusu görüntüleri paylaşarak, "İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, üstelik sadece bir yerde değil hem sosyal medyada hem sahnede hem de şehri dolaşan tırında Atatürk fotoğrafı kullanmamış. CHP’li arkadaşlar buna ne diyecek" şeklinde de soru yöneltti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.