Kayseri Kocasinan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı
Kayseri Kocasinan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan etkinlikte, Başkan Ahmet Çolakbayrakdar çocuklara koltuğunu devretti.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle başkanlık görevini çocuklara devretti. Etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu ve çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Başkan Çolakbayrakdar, bu özel günde çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurguladı ve "Her evladımızın mutlu olduğu bir şehir için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, etkinlikte Mehmet Tarman Ortaokulu’ndan 6. sınıf öğrencisi Eymen Karakaş, Hacı Ömer Ayten Tepecik İlkokulu’ndan 2. sınıf öğrencisi Mina Karakaş ve anasınıfı öğrencisi Göktuğ Şimşek ile bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan, makam koltuğunu Eymen Karakaş’a devretti. Koltuğa oturan Eymen, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü arayarak ilçeye yeni bir park yapılması talimatını verdi ve mevcut 722 parkın sayısının 723’e çıkarılmasını istedi.
Etkinlikte, anasınıfı öğrencisi Göktuğ Şimşek okuduğu İstiklal Marşı ile katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Başkan Çolakbayrakdar, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen anlamlı bir bayram olduğunu belirterek "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği bu bayram, onların geleceği için verdiğimiz değerin en güzel göstergesidir. Çocuklarımızın gözlerindeki heyecan ve mutluluk, bizlere umut veriyor" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, çocukların geleceğin teminatı olduğunu yineleyerek "Yavrularımız için daha iyi eğitim şartları sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, çocuklarımızın donanımlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamaktır. Eğitim alanında her zaman destek veriyor ve geleceğimize yatırım yapıyoruz. İnovasyon Merkezi, Çocuk Kulübü, Kocasinan Akademi ve Kocasinan Spor Kulübü gibi projelerle her alanda çocuklarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.
Eğitimcilerin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Gayretimiz, güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişmesi içindir. Hizmetlerimizle yarınlarımız daha iyi olacak" dedi. 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanmasının önemine değinen Başkan, tüm dünya çocuklarına barış ve mutluluk dileklerinde bulundu.
Etkinlik, Başkan Çolakbayrakdar’ın çocuklara çeşitli hediyeler vermesiyle sona erdi.