Gaziosmanpaşa'da 23 Nisan Çocuk Meclisi Programında Barış Çağrısı Yapıldı
Gaziosmanpaşa’da düzenlenen 23 Nisan Çocuk Meclisi programında çocuklar, dünyaya barış mesajı gönderdi. Çocuklar, temsili olarak yönetimi devralarak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e iletilmek üzere barışa dair mektup kaleme aldı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, 7.sınıf öğrencisi Elifnaz Filiz, temsili başkanlık görevini üstlendi. Filiz, konuşmasında meclis üyelerine söz vererek, çevre bilincinin artırılması ve çocukların güvenli bir dünyada yaşaması için düşüncelerini paylaştı. Çocuklar ayrıca, Gazze'deki duruma da dikkat çekerek, "Çocuklar ölmesin" vurgusuyla barış çağrısında bulundu. Programda, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz de katılarak meclis üyeleri arasında yer aldı ve oylamaya katıldı.
Çocukların kaleme aldığı mektup, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e gönderilmek üzere hazırlandı. Programın ilerleyen kısmında, temsili başkan Elifnaz Filiz, dünya çocuklarının sesi olma amacıyla yazılan mektubu okudu. Mektupta barış, güven ve umut temaları öne çıktı.
Çocukların Sesine Önem Veriliyor
Etkinliğin ardından konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, çocukların sesinin önemine vurgu yaparak, "Bugün burada sadece dinleyen değil; düşünen, konuşan ve fikir üreten sizlersiniz. Çocuk Meclisi, bu yüzden çok kıymetli. Burada sizlerin düşüncelerini duyuyoruz" dedi. Eray Karadeniz, dünya genelinde yaşanan savaşlara da değinerek, özellikle Gazze'deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. "Bugün burada sadece kendi adınıza değil, tüm çocuklar adına konuşuyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Barış Sembolleri Uçuruldu
Program sonunda, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden ile birlikte barışı simgeleyen iki güvercin gökyüzüne bırakıldı. Ardından çocuklar, barış ve umut dilekleriyle beyaz balonları gökyüzüne uçurdular. 23 Nisan coşkusu, çocukların dünyaya verdiği anlamlı mesajlarla hafızalara kazındı.
Temsili olarak Belediye Meclis Başkanlığı koltuğunda oturan Elifnaz Filiz, etkinlikte bulunmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin çocukların özgür düşüncelerine verdiği önemin kendilerini değerli hissettirdiğini ifade etti.
Meclis için hazırladıkları gündem maddelerini paylaşan İlen Sarıboğa ise, "Bugünkü konularımız 'Dünya Barışı ve Çocuklar Ölmesin', 'Çocuk Hakları' ve 'Çevre Bilinci' gibi önemli başlıklar. 23 Nisan, çocuklara armağan edilmiş çok güzel bir gün. Burada olduğumuz için mutluyuz" dedi.
Yiğit Eren Terzioğlu, etkinlikten memnun kaldığını ifade ederek, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin böyle bir organizasyon düzenlemesinin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Ömür Taha Yücel ise, "Çok güzel bir duygu ama Gazze’de çocuklar ölüyor, bu bayramda sevincimizi yaşayamıyoruz. Mektubumuz Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e gönderilecek" dedi.