Ümraniye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri Yoğun İlgi Gördü
Ümraniye'de düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde çocuklar doyasıya eğlenirken, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da bayramın önemine vurgu yaptı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ümraniye Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik alanında kurulan oyun parkurları, atölyeler ve çeşitli stantlar sayesinde çocuklar gün boyunca eğlenerek bayramın tadını çıkardı. Ayrıca, etkinlikte çocuklara balon ve çeşitli ikramlar dağıtılırken, yüz boyama aktiviteleri de renkli görüntüler oluşturdu. Sahne gösterileri ve 23 Nisan Korosu’nun konseri ile meydandaki coşku daha da arttı. Aileleriyle birlikte etkinliğe katılan çocuklar, bayram sevincini doyasıya yaşadı. Gün boyunca devam eden etkinlikler, renkli ve keyifli anların yaşanmasına sahne oldu.
Etkinlikte bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 23 Nisan’ın büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti. "Sabah saatlerinde etkinliğimiz vardı. Bir yavrumuz geldi, onu belediye başkanı sıfatıyla makamda ağırladık. Sonrasında bir okulumuzda kaymakam bey ile bir etkinlik yaptık. Şimdi de 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda çocuklarla birlikteyiz. Çok güzel bir koromuz var" dedi.
Çocuklar Geleceğimizin Teminatıdır
Başkan Yıldırım, dünyada başka bir çocuk bayramının olmadığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu çocuklara armağan ettiği, 1920’de Türkiye Büyük Meclisi’nde bağımsızlığımızı kazandığımız gün. Çocuklarımıza da 1924’de bu imkan sağlanmıştır. 102 yıldır çocuk bayramı, 106 yıldır da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışı ile Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olacağı tescilleniyor. Çocuklar geleceğimizin teminatıdır, Türkiye bu çocuklarla ayakta kalacak, hepsi pırıl pırıl" ifadelerini kullandı.