Aydın Efeler'de Tarım Sahada Projesi Kapsamında Üreticilerle Buluşmalar Yapılıyor
Aydın'da Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Tarım Sahada' projesi kapsamında üreticilerle buluşmalar devam ediyor. Çiftçilerin talepleri yerinde dinlenerek, tarımsal sorunlar ele alınıyor.
Aydın il genelinde 24 Nisan 2026 Cuma günü saat 14.00’te eş zamanlı gerçekleştirilecek buluşmalar, çiftçilerin taleplerini doğrudan dinlemek amacıyla düzenleniyor. Tarımın merkezi olan köylerde yapılacak bu toplantılarda, bitkisel ve hayvansal üretim, verimlilik, desteklemeler ile sahadaki sorunlar üzerinde durulacak. Yetkililer, üreticilerle birebir görüşerek çözüm odaklı istişarelerde bulunacak. Program dahilinde Bozdoğan’da Çarşı, Çine’de Kahramanköy, Didim’de Balat, Efeler’de Kadıköy, Germencik’te Turanlar, İncirliova’da Hamitler, Karacasu’da Güzelbeyli, Karpuzlu’da Ömerler, Koçarlı’da Halilbeyli, Köşk’te Cumadere, Kuşadası’nda Kirazlı, Kuyucak’ta Yaylalı, Nazilli’de Toygar, Söke’de Çalıköy, Sultanhisar’da Demirhan ve Yenipazar’da Doğu mahallelerinde çiftçilerle bir araya gelinecek.
Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, üretimin sürdürülebilirliği ve verimliliğin artırılması amacıyla sahada olmanın önemine dikkat çekildi. "Üreten, alın teriyle toprağa değer katan tüm çiftçilerimizi buluşmalarımıza bekliyoruz. Tarım sahada, üreticimizin yanında" ifadeleri yer aldı.