Asayiş »

Muğla Bozburun'da Yaşanan Tekne Kavgasında 3 Sanık Serbest Bırakıldı

Muğla'nın Bozburun açıklarında meydana gelen tekne kavgasında hayatını kaybeden Arda Deniz Onat'ın davasında, tutuklu yargılanan 3 sanık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Marmaris'te 20 Temmuz 2025'te gerçekleşen olayda, Arda Deniz Onat (22) yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili olarak açılan davanın üçüncü duruşması Marmaris Adliyesi 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşma öncesinde Bozburun bölgesinden gelen bir grup, "adalet istiyoruz" sloganları atarak duruma tepki gösterdi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar SEGBİS sistemi ile bağlanarak ifade verdi. Yapılan yargılama sonucunda, sanıklar hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı alındı. Bu kararın ardından, hayatını kaybeden Arda Deniz Onat’ın ailesi adliyede sinir krizi geçirerek karara itiraz edeceklerini duyurdu.

Arda Deniz Onat’ın babası Kenan Onat’ın avukatı Anıl Aba, yargı sürecinin devam ettiğini, adli tıp raporunun sonuçlarının ardından davanın ağır cezaya taşınmasını beklediklerini belirtti. Avukat Aba, bu kararın ardından itirazda bulunacaklarını ifade etti.

Duruşmanın haziran ayına ertelendiği öğrenildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.