Asayiş »

Diyarbakır'da 14 yıl önceki çocuk cinayetinin failleri jandarma ekiplerince yakalandı.

Diyarbakır'da 14 yıl önce meydana gelen çocuk cinayetinin failleri, Jandarma Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda yakalandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT ekipleri, Sevgi Sevil'in cinayetini işleyenlerin, babası, amcasının oğlu ve amcasının kızı olduğunu belirledi. Olay yerinde yapılan incelemelerde, maktulün 30 dakika boyunca bekletildiği ve 112 acil servis ekiplerine haber verilmediği ortaya çıktı. JASAT dedektifleri, olayla ilgili çelişkili ifadeleri ve tanıkların beyanlarındaki tutarsızlıkları detaylı bir şekilde inceledi. Ayrıca, dijital deliller ve HTS kayıtları üzerinde yoğunlaşarak, ailenin cinayet delillerini gizlemek amacıyla delil kararttığını tespit etti.

Cinayet sırasında "uzak mesafeden ateş edildi" iddialarının aksine, adli tıp uzmanları, atış mesafesinin 2-75 santimetre arasında olduğunu belirtti. Bu durum, olayın gerçek seyrini değiştirdi ve ailenin maktulü hastaneye götürmek yerine olay yerinde beklettiği bilgisi tutanaklara geçti.

JASAT ekipleri, bu süreçte cinayetle bağlantılı olarak 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan F.S., M.S. ve M.T., 17 Nisan 2026 tarihinde adli mercilere sevk edilerek Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 5 şüpheli hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı kararı alındı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.