Yaşam »

Bingöl Merkez'de Hava Sıcaklıkları Hayvanların Yaylaya Çıkmasını Engelledi

Bingöl Merkez'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, besicilerin yaylaya çıkmasını engellerken, hayvanlar ahırlarda beslenmeye alındı.

Bingöl'de bu yıl son yılların ortalamasının üzerinde kar yağışı meydana geldi. Şu an kentte soğuk hava etkisini sürdürüyor ve yüksek kesimlerde kar örtüsü hala kalkmış değil. Bu durum, her yıl bu dönemde başlayan yayla sezonunu geciktirdi. Yaylalara çıkamayan besiciler, hayvanlarını ahırlarda beslemek zorunda kaldı.

Bingöllü çoban Muhittin Barış, yaşanan gecikmenin kendilerini zorladığını ifade ederek, "Her yıl bu aylarda yaylada olurduk. Ancak bu yıl hava koşulları nedeniyle henüz yaylaya çıkamadık, hayvanlarımız içeride. Yayla dönemi yetişmediği için hayvanları mecburen içeride besliyoruz ve kurban için bekletiyoruz. Kurbandan sonra elimizde kalanlarla yaylada devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.