Siyaset »

Almanya Berlin'de Gerçekleşen Siber Saldırıda İki Bakanın Da Mağdur Olduğu Ortaya Çıktı

Almanya'da gerçekleşen siber saldırıda, Meclis Başkanı Julia Klöckner'in mesajlaşma uygulaması Signal hesabı ele geçirildi. Eğitim Bakanı Karin Prien ve İnşaat Bakanı Verena Hubertz de bu skandaldan etkilendi.

Almanya'da Meclis Başkanı Julia Klöckner’in Signal hesabının hackerlar tarafından ele geçirilmesiyle meydana gelen siber saldırı skandalı, birçok önemli ismin mağdur olmasına yol açtı. Bu süreçte Eğitim, Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı Karin Prien ile Konut, Şehir Geliştirme ve İskan Bakanı Verena Hubertz’in de yazışmalarının hackerlar tarafından okunduğu ortaya çıktı. Medyada yer alan bilgilere göre, bu durum her iki bakanın özel mesajlarının da siber saldırı sonucunda ifşa edildiğine işaret ediyor.

Signal Skandalının Başlangıcı

Almanya'da son günlerde artan siber saldırılar, Meclis Başkanı Klöckner’in mesajlaşma uygulaması Signal'deki hesabının hacklenmesiyle gün yüzüne çıktı. Bu saldırıda, Klöckner’in mesajlaşmalarına ulaşan hackerların, Başbakan Friedrich Merz ile Klöckner arasında geçen yazışmaları da okumuş olabileceği iddia edildi. Ayrıca, yalnızca Klöckner'in değil, aynı zamanda Federal Meclis'teki birçok milletvekili, NATO personeli, iş insanları ve tanınmış gazetecilerin hesaplarının da ele geçirildiği bildirildi.

Casusluk Soruşturması Başlatıldı

Almanya'daki bu siber saldırı sonrası, Alman Federal Savcılığı geniş kapsamlı bir soruşturma başlattığını duyurdu. Federal Savcılık, yürütülen soruşturmanın casusluk faaliyetleri çerçevesinde olduğunu belirtti. Bu gelişme, siber güvenlik alanında alınacak önlemler ve politika yapıcıların güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Saldırının arka planı ve faillerinin kimler olduğu konusunda henüz net bir bilgiye ulaşılamamışken, soruşturma devam ediyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.