İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin diplomasi konusundaki ciddiyetini sorguladı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Pakistan'daki temasları sırasında ABD'nin diplomasi konusundaki ciddiyetini sorguladı. Ziyaretin verimli geçtiğini belirten Arakçi, İran'ın savaşı sona erdirecek çerçeve önerisini paylaştığını ifade etti.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Pakistan'a yaptığı ziyarete dair değerlendirmelerde bulundu. Arakçi, bu ziyaretin çok verimli geçtiğini vurguladı ve "Bölgemize barışı geri getirme çabaları için Pakistan'a değer veriyoruz. İran'a yönelik savaşı kalıcı olarak sona erdirecek uygulanabilir bir çerçeve ile ilgili pozisyonumuzu paylaştık" dedi.
Ayrıca, Washington yönetimine yönelik eleştirilerde bulunan Arakçi, "ABD'nin diplomasi konusunda gerçekten ciddi olup olmadığını henüz görmedik" şeklinde konuştu.
Arakçi'nin Pakistan'daki temasları, beraberindeki heyetle İslamabad'a yaptığı ziyaretle başladı. Ziyaret kapsamında, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmeye Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ve Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir de katıldı. İki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birliği konularının yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı bu toplantı, diplomatik ilişkilerin güçlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.