Siyaset »

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Umman’ın Başkenti Maskat'ta Resmi Temaslarda Bulunuyor

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, resmi ziyaretleri kapsamında Umman'ın başkenti Maskat'a ulaştı. Burada Ummanlı yetkililerle ikili ilişkiler ve bölgesel konular üzerine görüşmeler yapması bekleniyor.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Pakistan'daki resmi temaslarının ardından Umman'ın başkenti Maskat'a geldi. İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Arakçi'nin bu ziyaretinde Ummanlı üst düzey yetkililerle bir araya gelerek ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağı belirtildi.

Moskova'daki Ziyaret Planı

Arakçi'nin Maskat'taki görüşmelerinin ardından, Rusya'nın başkenti Moskova'ya geçmesi öngörülüyor. Diplomatik süreçlerin bu aşamasında, bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler üzerine çeşitli konuların ele alınması bekleniyor.

Daha önce, Arakçi'nin Pakistan'daki resmi ziyaretleri sırasında, İslamabad'a gelerek Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir ile önemli görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımların konuşulduğu ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.