Yaşam »

Antalya Alanya'da Yeni Dünya Meyvesi Ücretsiz Olarak Dağıtılıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde Recep Erdoğan, bahçesindeki yeni dünya meyvelerini talep düşüklüğü nedeniyle ücretsiz olarak dağıtıyor. Sosyal medya aracılığıyla yaptığı çağrı sonrası birçok kişi meyve toplamak için bahçesine akın etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Alanya’nın İncekum Mahallesi'nde yaşayan Recep Erdoğan, son yıllarda tropikal meyvelerin artışıyla birlikte yeni dünya meyvesine olan ilginin azaldığını ifade etti. Eskiden köylülerin önemli geçim kaynaklarından biri olan bu meyve, artık yeterince değer görmediği için dalında kalıyor. Erdoğan, bahçesindeki meyvelerin israf olmasına gönlünün razı olmadığını belirterek, bu durumu düzeltmek için halkı bahçesine davet etti. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım neticesinde, birçok kişi bahçesine gelerek meyve toplamaya başladı.

Toplama İşlemi Ekonomik Değil

Erdoğan, "Alanya bölgesinde bir zamanlar yeni dünya köylünün başlıca geçim kaynağıydı. Ancak avokado ve diğer tropikal meyvelerin artmasıyla yeni dünya artık arka planda kalmaya başladı. Ağaçta kalan meyveler kuruyor ve kuşlar tarafından tüketiliyor. Bu nedenle sosyal medyada vatandaşların gelip toplamalarını teşvik eden bir paylaşım yaptım. Son iki gündür insanlar ağaçlardan toplayarak götürüyorlar. Toplama işleminin maliyetini karşılamadığı için bunu yapmaya gerek duymuyoruz. Vatandaşların gelmesini bekliyoruz" dedi.

Bahçeye gelerek yeni dünya meyvesi toplayan Mehmet Ali Ateş, "Bahçede meyve toplayan yokmuş. Recep abi sosyal medyadan durumu paylaştı ve kimse yemiyor dedi. Bahçede kalmasın diye biz de toplayıp yiyoruz. Her yer yeni dünya meyvesi ile dolu" şeklinde konuştu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.