Asayiş »

Bursa Yıldırım'da Kargo Aracını Çalan 2 Şüpheli Yakalandı

Bursa Yıldırım'da meydana gelen olayda, kargo dağıtım aracı kontakta anahtar bırakıldığı için çalındı. Şüpheliler, polis ekiplerinin takibi sonucu yakalandı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 22 Nisan 2026 tarihinde saat 19.30 sıralarında Güneştepe Mahallesi'nde bir kargo dağıtım sürücüsü, kısa bir süreliğine aracı bırakıp uzaklaştığında, kontakta anahtarın olduğunu gören iki şüpheli, bu fırsatı değerlendirerek beyaz renkli hafif ticari aracı çaldı. Olayın hemen ardından yapılan ihbarla birlikte, polis ekipleri durumu araştırmaya başladı ve çalıntı aracın Yunuseli Mahallesi'nde olduğunu tespit etti. Ancak, şüpheliler polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştılar. Kovalamaca sırasında, şüpheliler aracı terk ederek izlerini kaybettirmeye çalıştılar.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği, olaya ilişkin kapsamlı bir araştırma başlattı. Ekipler, 42 farklı güvenlik kamerası kaydını inceleyerek, 100 saati aşkın görüntüyü detaylı bir şekilde analiz etti. Bu sayede, şüphelilerin kimlikleri belirlendi ve düzenlenen operasyonla yakalanan S.A. ve B.Ş.'nin birçok suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde suçlarını kabul ettiler. Ayrıca, çalınan araçtan ele geçirilen bir cep telefonu ve çok sayıda kargo ürünü de sahibine geri teslim edildi. Şüphelilere, ehliyetsiz araç kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek gibi suçlardan toplam 240 bin TL idari para cezası uygulandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli, adliyeye sevk edilerek çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.