Siyaset »

Ankara'da Bahçeli, Kerkük ve Musul'un önemini vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Kerkük ve Musul'un önemini vurgulayarak, "Biz ne Kerkük’ü unuturuz ne Musul’u zihnimizden çıkarırız," dedi. Bahçeli, Milliyetçiler Günü, Kerkük'teki Türk vali ataması ve Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik söylemlerine dair açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de düzenlenen grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nün önemine dikkat çekerken, Kerkük'te Türk vali atanması ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen’in Türkiye ile ilgili sözlerini ele aldı. Bahçeli, "Ekonomik gerilimler ve siyasal fay hatları daha da sertleşmektedir" diyerek dünya genelindeki siyasi ve ekonomik zorluklara dikkat çekti.

Bahçeli, bu tür zorluklarda toplumların kenetlenmesinin önemini vurguladı. "Küresel sistemin sütunlarında çatlaklar belirginleşiyor, tehditlerin mahiyeti değişiyor," ifadesini kullanan Bahçeli, millet olmanın anlamının derinleştiğini belirtti. "Ayrılığı büyüten her dil, geleceğe kurulmuş bir tuzak olarak karşımıza çıkar," dedi.

Bahçeli, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün Türk milliyetçiliği açısından mümtaz bir gün olduğunu belirtti. Türk milletinin tarihine ve kimliğine sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, "Millet, aynı kaderi yüklenmiş insanların toplamıdır," ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, Türk milliyetçiliğinin geçici heveslerin değil, ülküye adanmışların davası olduğunu söyledi.

Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin geçmişten gelen bir miras olduğunu ve bu mirasın 3 Mayıs ile yeniden hatırlanması gerektiğini belirtti. "3 Mayıs, Türk milliyetçiliğinin omuzlarda yükseldiği bir gündür," diyerek bu günün önemini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türk milliyetçiliği açısından önemli bir kale olduğunu belirten Bahçeli, "Türk milliyetçiliği bir tercih değil, bir mecburiyet olmalıdır" dedi. Kerkük'ün Türkmen varlığının kadim bir parçası olduğunu ifade etti ve Irak’ın Türkiye için sıradan bir komşu olmadığını belirtti.

Bahçeli, Kerkük’ün bir miras ve Türkmenlerin sahipsiz bırakılmayacak bir emanet olduğunu belirterek, "Kerkük, bir daha pazarlık masalarına konu olmayacaktır," ifadesini kullandı. Türk milletinin bu konudaki kararlılığını yineledi. Bahçeli, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen’in Türkiye'ye yönelik ifadelerine de sert çıktığını belirterek, "Avrupa Türkiye’siz yapamaz," dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.