Brüksel'deki Kreşte 5 Çocuğa İstismar Davasında Hapis Cezaları Verildi
Belçika'nın Brüksel kentindeki bir kreşte yaşanan istismar davasında, 5 çocuğa cinsel istismarda bulunan bakıcı 10 yıl, erkek arkadaşı ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Belçika’nın Brüksel Hür Üniversitesi’ne (ULB) bağlı bir kreşte gerçekleşen cinsel istismar davasında, mahkeme kararını açıkladı. Kreşte 18-36 aylık olan 5 çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarıyla yargılanan bakıcı 10 yıl hapis cezasına, onun erkek arkadaşı ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara göre, sanıkların cinsel bütünlüğe yönelik saldırıları, tecavüz ve müstehcen materyal üretimi gibi suçlar sabit görüldü.
Mahkeme, erkek arkadaşının 2020 ile 2022 yılları arasında kreşe gizlice girerek çocuklara karşı ağır cinsel suçlar işlediğini belirtti. Suçların niteliği, mağdurların yaşları ve eylemlerin sürekliliği göz önünde bulundurularak ağırlaştırılmış ceza uygulanmasına hükmedildi. Davanın ardından mağdur ailelerin avukatları, "adaletin yerini bulduğunu" ifade ederken, sosyal hizmet kurumlarının çocuk koruma mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdiler.