Samsun İlkadım'da Balık Tutarken Montu Gaspa Uğrayan Yaşlı Adamın Düşmanı 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Aldı
Samsun İlkadım'da balık tutan 70 yaşındaki adamın montunu gasp eden genç, mahkeme tarafından 12 yıl 6 ay 11 gün hapis cezasına çarptırıldı. Olayın gerçekleştiği gün, saldırgan yaşlı adamı darp ederek montunu ve diğer eşyalarını aldı.
Olay, 1 Temmuz 2025 sabahı, Samsun İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Tütün İskelesi mevkiinde meydana geldi. 70 yaşındaki M.K.A., olta ile balık tutarken, yanına gelen 19 yaşındaki Umutcan B. "2 saattir bir balık tutamadın" diyerek sataşmaya başladı. Ardından, yaşlı adamı darp eden şüpheli, montunu, ehliyetini, banka kartını ve Samkart’ını gasp etti. Bu esnada M.K.A.’nın bisikletini de denize attı.
M.K.A., olayın ardından Gazi Polis Merkezi’ne giderek şikayette bulundu. Olay günü saatlerinde Samsun Adliyesi'ne giden Umutcan B., burada da taşkınlık yaparak duvarları yumrukladı. Adliye polisi tarafından gözaltına alınan şüphelinin üzerinde, gasp edilen mont, ehliyet, banka kartı ve Samkart bulundu. Umutcan B., bu eşyaların amcasına ait olduğunu öne sürse de polis bu beyanı dikkate almadı.
Savcının talimatıyla Gazi Polis Merkezi’ne teslim edilen Umutcan B.'nin, gasp olayının aranan şüphelisi olduğu tespit edildi. 2 Temmuz’da çıkarıldığı mahkemece "gasp, kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Umutcan B. hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 16 Nisan’daki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi. Ancak son yargılama sonucunda mahkeme, müşteki şikayetçi olmadığı için mala zarar verme suçunu düşürerek, Umutcan B.’yi kasten yaralama suçundan 1 yıl 18 ay 12 gün ve yağma suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırarak tutuklanmasına hükmetti.