Asayiş »

Buryutya Cumhuriyeti'nde Maden Sahasında Çığ Düşmesi Sonucu 6 İşçi Hayatını Kaybetti

Buryutya Cumhuriyeti'nde bir maden sahasında meydana gelen çığ felaketi sonucunda 6 işçi yaşamını yitirdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Buryutya Özerk Cumhuriyeti’nin Muysky Bölgesi'nde, bir maden sahasında yol çalışması gerçekleştirildiği sırada çığ düştü. Olay anında sahada bulunan 9 işçiden 3'ü kendi çabalarıyla kurtulmayı başardı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na bağlı yaklaşık 60 personel, çığ altında kalan işçileri bulmak için maden sahasına intikal etti. Gün içerisinde devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında, maalesef yeni bir çığ felaketi daha meydana gelmiş olmakla birlikte, kurtarma ekipleri bu durumdan sağ salim kurtuldu.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, çığ altında kalan 6 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Olayla ilgili olarak Rusya Soruşturma Komitesi ve Buryutya Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Bu trajik olay, maden güvenliği ve acil durum yönetimi konularında önemli tartışmalara yol açacağa benziyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.