Siyaset »

Kosova Prizren'de Cumhurbaşkanı Seçimi Başarısız Oldu ve Erken Seçim İlan Edildi

Kosova, cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekli çoğunluğu sağlayamadığı için erken seçim düzenleyecek.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Kosova'da cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirilmesine rağmen, gerekli olan üçte iki çoğunluk sağlanamadı. Kosova Meclisi Genel Kurulu, gün içerisinde birden fazla kez toplandı ancak muhalefet milletvekillerinin oturumu boykot etmesi nedeniyle oylama başarısız oldu. Gece saatlerinde son bir kez toplanan Genel Kurul, yerel saatle 00.00’da sonuç alamadan sona erdi. Bu gelişmelerin ardından, Kosova Anayasa Mahkemesi tarafından belirlenen süre içinde yeni bir cumhurbaşkanının seçilememesi üzerine parlamento feshedildi.

Meclis Başkanı Albulena Haxhiu, kapanış konuşmasında yasama döneminin sona erdiğini ifade ederek, Anayasa Mahkemesi kararına göre Meclis’in feshedilmiş sayıldığını ve seçimlerin anayasal süre içinde ilan edileceğini açıkladı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, sürenin dolmasına kısa bir süre kala yaptığı açıklamada, "Artık yapabileceğimiz başka bir şey kalmadı" şeklinde konuştu. Kurti, muhalefetin Mecliste bulunmamasını eleştirerek, seçmenlerin bu durumu değerlendireceğini dile getirdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.