Denizli'de Denetimli Serbestlik Kapsamında Düzenlenen Sürü Yönetimi Kursunu Tamamlayan Hükümlüler Sertifikalarını Aldı
Denizli’de gerçekleştirilen "Sürü Yönetimi" kursunu başarıyla tamamlayan hükümlüler için sertifika töreni yapıldı. Törende kursiyerlere sertifikalarının yanı sıra geleneksel çoban kültürünü simgeleyen hediyeler verildi. Etkinliğe Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Çağlar Dilek, Denetimli Serbestlik İl Müdürü Serkan Güler gibi önemli isimler katıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Denizli’de düzenlenen "Sürü Yönetimi" kursunun sertifika töreninde, mesleki eğitimin bireylerin yaşamındaki dönüştürücü gücüne vurgu yapıldı. Kursiyerler, hem sertifikalarını aldılar hem de geleneksel çoban kültürünü simgeleyen hediyelerle uğurlandılar. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Katılımcılar arasında Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Çağlar Dilek, Denetimli Serbestlik İl Müdürü Serkan Güler, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Medeni Buğra ve Denizli Yörükler Derneği Başkanı Bilal Türkoğlu gibi isimler yer aldı.
Toplamda 16 kursiyerin katıldığı programda 9 kişinin başarıyla mezun olduğu kaydedildi. Ayrıca, devam eden başka bir kursta 21 kişinin eğitim aldığı bilgisi aktarıldı. Son üç yılda kurumlar arası iş birliği ile açılan toplam 11 kursta 175 kişinin eğitim aldığı belirtildi.
Denetimli Serbestlik İl Müdürü Serkan Güler, yükümlü bireylerin meslek edinmelerinin ve kendi ayakları üzerinde durabilecekleri üretime dayalı iş gücü imkânına kavuşmalarının hedeflendiğini ifade etti. Güler, kursiyerleri tebrik ederek, onların bu süreçte kazandıkları becerilerin önemine dikkat çekti.
Program kapsamında müzik öğretmenleri tarafından mini bir konser sunuldu ve kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Törenin sonunda çoban adaylarına kepenek giydirildi ve içinde Dede Korkut Hikâyeleri ile Nutuk bulunan çantalar hediye edildi.