Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM'de Bahar Şenliği Gerçekleştirildi
Diyarbakır'da AMATEM ve ÇEMATEM'de düzenlenen bahar şenliği, tedavi gören hastaların sosyal uyum süreçlerini desteklemek ve aile katılımını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte müzik, resim ve gastronomi atölyelerinin çalışmaları sergilendi.
Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM yerleşkesinde gerçekleştirilen bahar şenliği, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Öner Avınca ve birçok sağlık çalışanının katılımıyla düzenlendi. Etkinliğe, AMATEM ve ÇEMATEM'de tedavi gören hastalar ve aileleri de yoğun ilgi gösterdi. Şenlikte, hastaların yer aldığı orkestra tarafından mini bir konser verildi. Ayrıca, Yeşilay Yataklı Rehabilitasyon Merkezi hastalarının gastronomi atölyelerinde ürettikleri pastalar etkinliğe katkıda bulundu. Bu tür aktivitelerin, tedavi sürecinin yalnızca tıbbi müdahalelerle sınırlı olmadığını, sosyal destek ve sanatla güçlendiğini göstermek adına önemli olduğu vurgulandı.
Bahar şenliğinde gerçekleştirilen etkinlikler, hastaların tedaviye uyumunu artırmayı, özgüvenlerini desteklemeyi ve aileleriyle birlikte iyileşme süreçlerine aktif katılımlarını sağlamayı hedefliyor. Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM, bağımlılıkla mücadelede bütüncül bir yaklaşım sergileyerek hem koruyucu hem de rehabilite edici hizmetler sunmaya devam ediyor. Bu bağlamda, etkinliklerin düzenlenmesi, sosyal entegrasyonun sağlanması açısından büyük önem taşıyor.
Etkinlikte konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, "Bu tür organizasyonlar, bağımlılıkla mücadelede sosyal ve sanatsal desteklerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. AMATEM ve ÇEMATEM'de tedavi gören hastalarımızın sosyal yaşamda yer almaları, sadece tıbbi bir süreç değil, aynı zamanda bir toplumsal dayanışma meselesidir" ifadelerini kullandı.