Eğitim »

Kütahya'da "Okuyorum Yazıyorum: Safahat Okumaları" Projesinin İl Finali Gerçekleştirildi

Kütahya'da düzenlenen "Okuyorum Yazıyorum: Safahat Okumaları" projesinin il finalinde öğrenciler, edebiyat ve düşünce dünyasını bir araya getirdi. Etkinlikte öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un eseri "Safahat" hakkında hazırladıkları bildirileri sundu.

Kütahya ilinde gerçekleştirilen "Okuyorum Yazıyorum: Safahat Okumaları" projesinin il finali, Beylerbeyi Salonu'nda yapıldı. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin edebi ve akademik yönlerini sergileyebileceği önemli bir platform sağladı. Proje, Kütahya Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi koordinasyonunda yürütüldü ve il merkezi ile çevre ilçelerden toplam 18 okul katılım sağladı.

Öğrenciler, hazırladıkları bildirilerle "Safahat" eserinin farklı yönlerini ele alarak sunumlar gerçekleştirdi. Bu süreç, gençlerin analiz etme, yorumlama ve ifade becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir fırsat sundu. Panelin sonunda katılımcılara belge ve hediyeler verildi.

Etkinliğin kapanışında, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Yılmaz, öğrencilerin projedeki katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür projelerin gençlerin düşünme ve kendini ifade etme yeteneklerine katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, Asım’ın Nesli kavramını vurgulayarak, bu idealin günümüz gençliğinde yaşatıldığını belirtti.

Yılmaz, gençlere teknolojinin etkisinden uzak durmaları gerektiğini hatırlatarak, "Türkiye Yüzyılı’nın mimarları sizler olacaksınız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.