Kastamonu'da Ilgaz Dağı Mayıs Ayında Karla Beyaza Büründü
Kastamonu'da, Ilgaz Dağı mevsim normallerinin altında hava sıcaklığı ile kar yağışına maruz kalarak beyaza büründü. Mayıs ayında görülen bu kar yağışı, bölgedeki görüş mesafesini düşürdü.
Kastamonu-Çankırı sınırında yer alan Ilgaz Dağı, son günlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte beyaz bir örtüye büründü. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi, bölgedeki kara dönüşümünü hızlandırdı. 15 Temmuz İstiklal Tüneli çevresinde yoğun şekilde yağan kar, beraberinde sis oluşumunu da getirdi. Bu durum, sürücülerin görüş mesafesini olumsuz etkiledi.
Ilgaz Dağı'nda seyir halindeki birçok araç sahibi, durarak bu eşsiz manzarayı ölümsüzleştirmek için fotoğraflar çekti. Görsel açıdan büyüleyici bir görüntü sunan bu kar yağışı, havadan çekilen görüntülerle de gözler önüne serildi. Ayrıca, Küre Dağları ile Yaralıgöz Dağları geçidinde de zaman zaman kar yağışı etkisini gösteriyor.
Kar yağışını görüntülemek amacıyla aracını durduran tır şoförü Uğur Uçar, "İstanbul'a yolculuk yapıyorum. Mayıs ayı olmasına rağmen kar yağıyor. Bu karın devamını bekliyoruz. Havadaki sis ve ormanlık alanların beyaz örtüyle kaplanması manzarayı oldukça güzel kılıyor. Bu tür bir görüntüyle bu aylarda nadiren karşılaşıyoruz" şeklinde görüş bildirdi.