Yaşam »

Trabzon'da Yaşayan Meryem Akşan'ın Ayakkabı Tasarımları Uluslararası İlgi Topladı

Trabzon'da yaşayan Meryem Akşan, ayakkabıları sanatsal bir tuvale dönüştürerek uluslararası ölçekte dikkat çekti. Özel tasarımları sayesinde sosyal medyada geniş kitlelere ulaştı ve birçok ülkeden sipariş aldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Almanya'da yaşayan 32 yaşındaki Meryem Akşan, ayakkabı tasarımlarını sanat eseri haline getirerek özgün çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Uzun yıllar bir market zincirinin Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Departmanı’nda çalışan Akşan, çocukluk yıllarından beri süregelen sanat ilgisini ayakkabılara yansıtarak farklı bir boyut kazandırdı. Tasarımlarında günlük kullanım ürünlerini sanata dönüştüren Akşan, geçmişten gelen bu tutkusunu ayakkabılara yansıtarak kişiye özel tasarımlar yapmaya başladı. Özellikle Trabzonspor temalı çalışmalarıyla dikkat çeken Meryem Akşan, bordo-mavi renklerle özel bir koleksiyon oluşturdu.

Akşan, sosyal medya içerik üreticileri için de tasarımlar yaparak kısa sürede geniş bir kitleye ulaştı. Hazırladığı videolarla dikkat çeken sanatçı, hem Türkiye'den hem de yurtdışından gelen siparişlerle çalışmalarına yön verdi. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke için tasarladığı özel ayakkabıyı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde teslim eden Akşan, bu olayın sosyal medyada büyük bir ilgi gördüğünü belirtti. Kemençe temalı tasarımlarıyla da dikkat çeken Akşan, ürünlerini Hollanda, İsviçre, Fransa ve Almanya gibi birçok ülkeye gönderdi.

Meryem Akşan, bilgisayar başında sürdürdüğü mesleğine rağmen, küçük yaşlardan beri devam ettirdiği sanat ilgisini ayakkabı tasarımlarına taşıyarak ilgi çekti. Eşinin yönlendirmesiyle başladığı ayakkabı boyama çalışmaları, sosyal medyada paylaşılan bir videonun geniş kitlelere ulaşmasıyla uluslararası bir ilgiye dönüştü. Akşan, "Sanatımın bu kadar ilgi görmesi beni gururlandırıyor" diyerek duygularını ifade etti.

Akşan, sanat çalışmalarını bir hobi olarak sürdürdüğünü, detaylı tasarımlar için uzun saatler harcadığını belirterek, "Bazı çalışmalarım 10 ila 25 saat arasında tamamlanıyor" dedi. "Bir ayakkabının tamamlanması tasarıma bağlı oluyor. Bazı çalışmalarımda en az 10 saatimi alıyor. Yurtdışında birçok talep alıyorum, gümrük açısından kolay olan ülkelere gönderim yapabiliyorum. Şu an Türkiye'den sadece güzel mesajlar alıyorum" şeklinde konuştu.

Trabzonspor taraftarlarından büyük talep aldığını kaydeden Akşan, "Trabzonspor bizim için çok büyük bir sevda. Tasarladığım ayakkabıyı Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a hediye etmek istiyorum. Türkiye'den çok fazla talep alıyorum ama maalesef kabul edemiyorum. Fatih Tekke için hazırladığım ayakkabıyı verirken çok heyecanlandım. Binlerce mesaj alıyorum, yalnızca sipariş için değil, çok fazla destek de alıyorum. Ancak farklı bir işte çalıştığım için birçok siparişi kabul edemiyorum. Sanatımı bir markaya dönüştürmek istiyorum" ifadelerini kullandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.