Spor »

İstanbul Üsküdar'da Gerçekleşen 'İstanbul'u Koşuyorum' Etkinliğine 4 Bin Kişi Katıldı

İstanbul Üsküdar'da düzenlenen 'İstanbul'u Koşuyorum' etkinliğine zorlu hava koşullarına rağmen yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Etkinlikte 5K ve 10K parkurlarında sporcular mücadele etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından 2016 yılından beri düzenlenen 'İstanbul’u Koşuyorum' etkinliğinin bu yılki Asya etabı, Üsküdar'da gerçekleştirildi. Hava koşullarının zorluğuna rağmen, yaklaşık 4 bin koşucu parkura çıkarak yarıştı.

Etkinliğin startını, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Bilge Donuk ve İBB Sportif Değerlendirme Şube Müdürü İlker Öztürk birlikte verdi. Yarışın sloganı ise 'İstanbul’u Koşuyorum, Şehri Hissediyorum!' oldu.

Etkinlikte zorlu hava koşullarında 5K parkurunda 848, 10K parkurunda ise 2 bin 973 olmak üzere toplamda 3 bin 821 koşucu mücadele etti. 5K yarışında erkeklerde birinci olan Nuri Mohamed Ali, 16:36’lık derecesiyle dikkat çekti. İkinci olarak Ömer Talyak, 16:47 ile, üçüncü olarak Iraklı Ishaq Abbas Mahmood Alridha ise 16:51 ile sıralamada yer aldı.

Kadınlarda ise Rus sporcu Mariia Kolpakova, 21:01’lik derecesiyle birinciliği elde etti. İranlı Samin Larki 22:45 ile ikinci, Gizem Taşyaka ise 23:08 ile üçüncü sırayı aldı. 5K genel klasmanda dereceye giren sporculara hediye çeki verildi. Yarış sonunda birincilerin 10 bin, ikincilerin 7 bin 500 ve üçüncülerin 5 bin lira değerinde hediye çeki kazandığı belirtildi.

10K yarışında ise erkekler kategorisinde Ayhan Bakar, 33:09’luk derecesiyle birinci oldu. Onu 34:18 ile Mestan Turhan ve 34:21 ile Sefa Karakaya takip etti. Kadınlar kategorisinde ise birincilik 41:28 ile Ebru Kapdan’ın oldu. İkinci sırayı 45:22 ile Gamze Turhan, üçüncü sırayı ise 46:38 ile Liubov Özkalgay aldı.

10K yarışında dereceye giren sporcular, sırasıyla 25 bin, 20 bin, 15 bin, 10 bin, 8 bin, 6 bin, 5 bin ve 4 bin lira para ödülü kazandı. Ayrıca, 10K parkurunu 90 dakika içinde tamamlayan katılımcılar, 1 Kasım’da yapılacak Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu kapsamındaki 15,5K koşusuna katılım için gerekli barajı da geçmiş oldu.

Yarış kapsamında 10K parkurunda 13 farklı yaş kategorisinde ilk üçe giren sporculara kupa ve madalya verildi. Etkinlik, katılımcılar ve izleyiciler açısından oldukça keyifli bir atmosferde gerçekleşti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.