Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, Gençlerbirliği galibiyeti sonrası 1 hafta daha hayatta olduklarını belirtti.
Fatih Karagümrük, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Gençlerbirliği’ni 1-0 yenerek önemli bir galibiyet aldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Aleksandar Stanojevic, "Kazandığımız için mutluyuz ancak bu maçta en kötü performansımızı sergiledik. Kalecimiz Ivo Grbic'in kritik kurtarışları sayesinde galip geldik" dedi.
Maçın ardından yapılan değerlendirmede Stanojevic, oyuncularının iyi bir enerjiyle mücadele ettiklerini ve kazanmayı hak ettiklerini belirtti. Kazanılan maçların yanı sıra geçmişte kaybedilen ve şanssızlıklarla sonuçlanan karşılaşmalara da dikkat çeken teknik direktör, "Matematiksel olarak 1 hafta daha hayattayız" ifadesini kullandı.
Son Ana Kadar Mücadele Vurgusu
Oyuncularını motive etme yöntemine dair soruları yanıtlayan Stanojevic, "Kendimize, kulübe ve taraftarlarımıza saygı göstermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. Mücadelenin bir kültür olduğunu vurgulayarak, "Son ana kadar mücadele etmek bizim kültürümüz. Devre arasında oyuncularıma, nasıl oynadığımızdan çok ligde kalmamız gerektiğini söyledim. Matematiksel olarak ligden düşmediğimizi vurguluyorum" dedi.
Ayrıca, oyuncularının bu motivasyonla sahada daha iyi performans sergileyeceğine inandığını ifade etti. Stanojevic, takımın hedeflerinin gerisinde kalmamaları için sürekli mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.