Yerel »

Isparta'nın Yüksek Kesimlerinde Mayıs Ayında Kar Yağışı Etkili Oldu

Isparta'da mayıs ayında meydana gelen kar yağışı, yüksek kesimlerde kartpostallık manzaralar oluşturdu. Sıcaklıkların artmasının ardından gelen soğuk hava, birçok ilçede kar ve dolu yağışına neden oldu.

Isparta ilinde, son günlerde artan hava sıcaklıklarının ardından hafta sonu soğuk hava dalgası etkisini gösterdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, il genelinde sağanak yağmur ve yer yer şiddetli rüzgar uyarısında bulundu. Ardından, yüksek kesimlerde kar yağışı ve dolu şeklinde yağışlar meydana geldi. Özellikle Şarkikaraağaç, Yalvaç, Eğirdir, Atabey gibi ilçelerin yüksek bölgelerinde etkili olan kar yağışı, yolları beyaz bir örtüyle kapladı. Mayıs ayında yağan kar, bölgeye adeta bereket getirirken, ortaya çıkan muhteşem manzaralar, vatandaşların cep telefonlarıyla kaydedildi.

Diğer yandan, kar yağışı sebebiyle il genelinde ekiplerin teyakkuz halinde olduğu öğrenildi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirilirken, ekiplerin karla mücadele çalışmaları devam ediyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.