Asayiş »

Çanakkale Biga'da Demir Saplanan Öğrenci İçin 3'üncü Duruşma Yapıldı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 7 yaşındaki Kuzey Yiğit Kılıç'ın demir saplanması nedeniyle açılan davanın 3'üncü duruşması gerçekleştirildi.

Olay, Biga ilçesinde 3 Kasım 2023 tarihinde Bahçeşehir Koleji'nde meydana geldi. Olay günü saat 16.30'da okul yönetimi tarafından Kuzey'in ailesine, çocuğun küçük bir kaza geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi. Hastaneye giden aile, oğullarının çenesinin kısmen koptuğunu görünce büyük bir şok yaşadı. Şu an 10 yaşında olan Kuzey Yiğit, bu süre zarfında toplamda 7 ameliyat geçirmiş durumda. Vücudunda 50, yüzünde ise 25 santimetrelik dikiş izi olan çocuk, konuşma ve yemek yeme gibi temel işlevlerde zorluk çekiyor.

Biga 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya Kuzey Yiğit Kılıç'ın ailesi, avukatları ve sanıklar katıldı. Sanıklar arasında Bahçe Nöbetçisi Atakan Değirmenci, Kampüs Müdürü Musa Çetin, İlkokul Müdürü Emine Girgin, İSG Uzmanı Habibe Yılmaz ve İş Yeri Hekimi Hasan Aktoprak yer aldı.

Duruşmada Kuzey Yiğit Kılıç’ın babası Sinan Kılıç, "Oğlum kaza nedeniyle son derece etkilenmiştir. Oğlumun alt dudağı yoktur. Yüzünde 25-30 santimetre civarında dikiş izi vardır. Bu durum geçmeyecektir. Oğlumun hayatı son derece olumsuz etkilenmiştir. Gerekli kurumlar üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği için şikayetçiyim. Tarafların ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ediyorum." dedi.

Müşteki Avukatı Taylan Tanay, İSG tespit ve öneri defterinin okul çitlerinin yaralamaya neden olacağına dair kayıt tuttuğunu, ancak bununla ilgili bir işlem yapılmadığını belirterek, olayda bilinçli taksir bulunduğunu ifade etti. Tanay, "Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda çitlerin uygunsuz olduğu belirtilmiştir. Sanıkların gerekli düzeltmeleri yapmamış olmaları, kazanın önlenebilir olduğunu göstermektedir." dedi.

Sanıkların ve avukatların dinlenmesinin ardından mahkeme, Bahçeşehir Okulları Genel Müdürlüğü ile ilgili yürütülen soruşturma dosyasının istenilmesi için Biga Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasına karar verdi. Duruşma, 15 Haziran'a ertelendi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.