Kültür Sanat »

Manisa'da Düzenlenen 2. Ulusal Mesir Fotoğrafçılar Maratonu Sonuçları Açıklandı

Manisa'da gerçekleştirilen 2. Ulusal Mesir Fotoğrafçılar Maratonu sonuçları belli oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, 138 katılımcının sunduğu toplam 772 eser, seçici kurul tarafından değerlendirildi. Yarışma, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayı ile düzenlendi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bu yılki maratonda ‘Dijital Renkli’ ve ‘Siyah-Beyaz’ kategorilerinde eserler, alanında uzman kişilerden oluşan seçici kurul tarafından titizlikle incelendi. Kurulda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ünlü fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Mehmet Turgut, akademisyen Prof. Dr. Mehmet Kostumoğlu, CBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Özçınar, fotoğraf sanatçıları Metin Aras ve Nazmi Çaykara ile foto muhabiri Mustafa Seven yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Eren Ekinci de kurulda görev aldı.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Yarışmada, ‘Dijital Renkli’ ve ‘Siyah-Beyaz’ kategorilerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, "Bulutlara Uzanan Eller" eseriyle Nesibe Akkuş TFSF Altın Madalya ödülünü kazandı. İhlas Haber Ajansı Foto Muhabiri Aykut Yeniçağ, "Mesir Durumu: Sağanak Yağışlı" eseriyle TFSF Gümüş Madalya ödülüne layık görülürken, Gürsel Egemen Ergin ise "Mesirsacim17" eseriyle TFSF Bronz Madalya ödülünü aldı.

Yarışmada ayrıca, Süleyman Savaş, Mürşide Çilengir ve Erol Atsızatar mansiyon ödülüne layık görüldü. Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Güney Temiz anısına verilen özel ödüller ise Emirhan Tetik, Hacı Emre Polat ve Gürsel Egemen Ergin’e takdim edildi. Bunun yanı sıra, 30 eser de sergilenmeye değer bulundu.

Manisa’nın Hafızasına Katkı

Sonuçları değerlendiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, festivalin sanatla buluşmasının önemine dikkat çekti. Dutlulu, "Asırlık geleneğimizi fotoğrafın güçlü diliyle geleceğe taşımak bizim için çok kıymetli. Manisa’nın hafızasına değerli bir katkı oldu. Yüzyıllardır süregelen bu coşkuyu, tarihimizi ve insan hikayelerimizi objektiflerine sığdıran tüm fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu anlamlı organizasyonda; Ferdi Zeyrek, Gülşah Durbay ve Güney Temiz anısına verdiğimiz özel ödüllerle onların hatıralarını sanatın ışığında bir kez daha yad ettik. Mekanları cennet olsun. Manisa’mızı sanatla, kültürle ve vefayla büyütmeye devam edeceğiz." dedi.

Jüri Üyelerine Teşekkür Plaketi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Ata Temiz, festival kapsamında düzenlenen yarışmada jüri üyelerine teşekkür plaketi takdim etti. Temiz, Başkan Besim Dutlulu’nun selamlarını iletirken, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacaklarını vurguladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.