Kütahya Pazarlar'da 700 Milyon Liralık Tarım Yatırım Projesi Tanıtımı Gerçekleştirildi
Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde tanıtılan Kırsal Dezavantajlı Alanların Kalkındırılması Projesi, 700 milyon liralık dev bir yatırımı kapsıyor. Proje ile kırsal kalkınma hedefleniyor.
Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, tarımsal üretimi artırmayı ve yerel kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan Kırsal Dezavantajlı Alanların Kalkındırılması Projesi (KDAKP) kapsamında geniş katılımlı bir program gerçekleştirildi. Proje, toplamda 34 milyon Avro tutarında bir finansman ile destekleniyor ve bu, Kütahya genelinde yaklaşık 700 milyon Türk Lirası tutarında dev bir yatırımı kapsıyor. Belirlenen 7 ilçede ve 157 yerleşim yerinde uygulanacak proje, kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Programda konuşan Kütahya Milletvekili Adil Biçer, projenin yalnızca bir destek programı olmadığını vurgulayarak, "Bu yatırım, üretken köylünün yanında duran, yerel potansiyeli ekonomiye kazandıran ve gençlerimizi kırsalda tutan güçlü bir kalkınma hamlesidir. Üretimden pazarlamaya kadar her aşamada katma değeri artırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki toprağına sahip çıkan millet, geleceğine de sahip çıkar" şeklinde konuştu.
KDAKP çerçevesinde gerçekleştirilecek yatırımlar ile kırsal alanlardaki yaşam standartlarının yükseltilmesi ve tarımsal altyapının modernizasyonu planlanıyor. Proje ile Kütahyalı üreticilerin pazar imkanlarının genişletilmesi ve bölge ekonomisine ciddi bir canlılık getirilmesi bekleniyor.
Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci ve İl Tarım Müdürü Ertan Keleş, projenin bölge tarımına bereket getirmesi temennisinde bulunarak, her zaman üreten ve alın teri döken hemşehrilerinin yanında olduklarını ifade ettiler.
Pazarlar ilçesindeki programa; Kütahya Milletvekili Adil Biçer, Pazarlar Kaymakamı Alper Açıkgöz, Şaphane Kaymakamı Davut Boztaş, Hisarcık Kaymakamı Erkan Atam, Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, Ak Parti Pazarlar İlçe Başkanı Mehmet Ali Özdemir, protokol üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı.