Sağlık »

Denizli'deki Tütün İhbarları Alo 184 ve Yeşil Dedektör Uygulaması Üzerinden Yapılmalı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, kapalı alanlarda sigara içilmesine dair ihbarların Alo 184 ve Yeşil Dedektör uygulaması üzerinden bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tütün kullanımının sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Denizli’de tütün denetimlerine ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, son zamanlarda kapalı alanlarda sigara içilmesiyle ilgili gelen ihbarların 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yapıldığını belirtti. Öztürk, bu ihbarların Alo 184 ve Yeşil Dedektör mobil uygulaması ile iletilmesi gerektiğini ifade etti. Tütün kullanımının bireysel ve toplumsal sağlık açısından ciddi riskler barındırdığını dile getiren Öztürk, sigaranın birçok hastalığın temel nedenlerinden biri olduğunu vurguladı. Pasif içiciliğin de aktif içicilik kadar tehlikeli olduğunu söyleyen Öztürk, sigara içilmese bile daha önce duman bulunan ortamlarda kalmanın sağlık açısından risk taşıdığını belirtti. Zararlı kimyasalların ortamlarda uzun süre etkisini sürdürebildiğini söyleyen Öztürk, tütünle mücadelede yalnızca önleyici faaliyetler değil, bireylerin sigarayı bırakmalarına yönelik desteklerin de önemli olduğunu ifade etti.

Tütün İhbarları İçin Doğru Kanallar

Dumansız hava sahası uygulamaları kapsamında denetimlerin devam ettiğini belirten Öztürk, 4207 Sayılı Kanun çerçevesinde kamuya açık alanlarda sigara içmenin yasak olduğunu hatırlattı. Denetim ekiplerinin büyük bir özveriyle sahada çalıştığını ifade eden Öztürk, kapalı alanlarda sigara içilmesine yönelik ihbarların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılmasının yanlış olduğunu vurguladı. 112'nin sağlık, güvenlik ve afet durumlarında hızlı müdahale için kullanılması gerektiğini, acil olmayan durumlarda aranmasının gecikmelere yol açabileceğini belirtti. Bu nedenle, kapalı alanlarda tütün ürünleri kullanımıyla ilgili ihbarların Alo 184 hattı veya Yeşil Dedektör uygulaması ile yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Öztürk, gelen ihbarların denetim ekipleri tarafından en kısa sürede değerlendirileceğini ifade ederken, vatandaşlardan 112 Acil Çağrı Merkezi’ni yalnızca gerçekten acil durumlar için aramalarını beklediklerini belirtti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.