Yaşam »

Zonguldak'ta ADEM ve SODAM kursiyerlerinin hazırladığı el emeği ürünlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi.

Zonguldak'ta Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışına Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu da katıldı. Açılışta, kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri el emeği ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi alanında bulunan Hacıbektaşoğlu, ürünleri inceleyerek kursiyerlerden detaylı bilgi aldı. Hacıbektaşoğlu, el emeği ürünlerin hem ekonomik hem de sosyal açıdan büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, kursiyerleri emeklerinden dolayı tebrik etti.

ADEM ve SODAM kurslarının bireylerin mesleki becerilerini geliştirmeye ve aile ekonomisine katkı sağlamaya yönelik önemli bir rol üstlendiğini belirten Hacıbektaşoğlu, bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti. El emeği ürünlerin sergilenmesi, hem üretkenliği teşvik etmekte hem de yerel ekonomiye destek sağlamaktadır. Bu tür sergilerin düzenlenmesiyle birlikte, kursiyerlerin öz güvenlerinin arttığı ve toplumsal katılımın sağlandığı gözlemlenmektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.