Yerel »

Kahramanmaraş'ta Mayıs ayında meydana gelen soğuk hava dalgası yüksek kesimlerde kar yağışına yol açtı.

Kahramanmaraş'ta Mayıs ayının başında etkili olan soğuk hava, yüksek kesimlerde kar yağışını beraberinde getirdi. Şehir merkezinde sağanak yağış etkili olurken, yüksek kesimlerde beyaz örtü oluştu. Özellikle Elbistan, Afşin, Göksun ve Nurhak ilçelerinde de kar manzaraları gözlemlendi. Kırsal kesimde yaşayanlar, Mayıs ayında yağan kar nedeniyle memnun olduklarını ifade etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Kahramanmaraş'ta, özellikle Yedikuyular Kayak Merkezi'nin bulunduğu Ahır Dağı eteklerinde kar örtüsü oluştu ve bölge kış manzarasını andırır hale geldi. Vatandaşlar, Mayıs ayında kar yağışının sürpriz olduğunu belirtirken, karın keyfini çıkarma fırsatını değerlendirdiler. Kırsal mahallelerde yaşayan Ali Yılmaz, "Şu anda 5 Mayıs Yedikuyular bölgesindeyiz. Kar yağışı beni sevindirdi. Karı görünce fotoğraf çekilmek istedik. Malum, bu aylarda buralarda kar görmek zor. Burası şehir merkezine 15 dakika mesafede. Aslında yakın bir yer ve bu mevsimde gelip karın tadını çıkarmak mümkün," dedi.

Diğer bir vatandaş Ramazan Kurt ise, "Şu anda bulunduğumuz Ahır Dağı zirvesinde kar yağışı var ve gözümüzün gördüğü her yerde kar var," şeklinde konuştu. Bu olay, Kahramanmaraş'ın Mayıs ayında yaşadığı nadir kar yağışlarından biri olarak kaydedildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.