Ankara'da Erol Güngör Anma Programında Düşünceleri Paylaşıldı
Ankara'da gerçekleştirilen Erol Güngör anma programında, önemli düşünceleri ve eserleri vurgulandı. Programa katılanlar, Güngör'ün düşünce dünyasına dair görüşlerini paylaştı.
AK Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Erol Güngör’ü Anma ve Anlama programı’, AK Kütüphane’de gerçekleştirildi. Programda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve çok sayıda partili yer aldı.
Yayman, burada yaptığı konuşmada, Erol Güngör’ün düşünceleri ve şahsiyetiyle önemli bir aydın olduğunu belirtti. Güngör’ün, "İslam’ın Bugünkü Meseleleri" adlı kitabı ile tanındığını ifade eden Yayman, "O, çok değerli eserler bıraktı. Kendisi, hayatının baharında, 45 yaşında kaybettiğimiz bir münevver. Onun düşünceleri, bugün mütalaa edilecektir" dedi.
Yayman, ayrıca, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı’nın kuruluşundan beri Türkiye’nin düşünce ve fikir hayatını değerlendirmek üzere çalıştıklarını belirtip, "Hepimizin kültüre, sanata, okumaya ve irfana ihtiyacı var" ifadesini kullandı.