Asayiş »

İstanbul Esenyurt'ta 17 Yaşındaki Saldırgan Silahlı Saldırı Düzenledi

İstanbul Esenyurt'ta, 17 yaşındaki Mehmet Can İ. isimli saldırgan, bir kafeye silahlı saldırı düzenledi. Olay sonrası yapılan aramada üzerinde el bombası ve silah bulundu. Kısa süreli kovalamacanın ardından saldırgan gözaltına alındı.

Olay, sabah saat 04.30 sularında Esenyurt'un Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, 17 yaşındaki Mehmet Can İ., daha önce kurşunlandığı öğrenilen kafeye gelerek silahını ateşledi. Saldırgan, 6 el ateş ettikten sonra kaçmaya başladı. O esnada çevrede devriye atan gece bekçileri, silahlı saldırganı fark ederek peşine düştü. Saldırgan, kaçarken elindeki poşeti çalıların arasına attı. Olayın ihbar edilmesi üzerine, çok sayıda polis ekibi olay yerine yönlendirildi. Saldırgan, kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındı.

Poşetten El Bombası Çıktı

Saldırının ardından Mehmet Can İ., koşarken attığı poşetin çalıların arasında bulunduğu tespit edildi. Gözaltına alınmasının ardından yapılan inceleme sonucunda, poşetin içinde bir el bombası bulunduğu belirlendi. Ayrıca, şahsın üst aramasında bir tabanca ve çok sayıda mermi de ele geçirildi. Kurşunlanan kafenin daha önce de birkaç kez silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.