Yaşam »

Sinop Merkez'de Kuşaklar Arası Doğa Yürüyüşü Etkinliği Gerçekleşti

Sinop Merkez'de düzenlenen etkinlikte, 3. Yaş Üniversitesi kursiyerleri ile üniversite öğrencileri Sarıkum'un eşsiz doğasında bir araya gelerek kuş gözlemi yaptı.

Sarıkum Tabiat Koruma Alanı’nda gerçekleştirilen "Kuşaklar Arası Rekreasyon Etkinliği" ile gençler ve büyükler doğada keyifli zaman geçirdi. Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kübra Aşan koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlik, akademik bilgiyi sosyal etkileşimle bir araya getirdi. Etkinliğe, 3. Yaş Üniversitesi katılımcıları, Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü öğrencileri katıldı.

Hem Yürüyüş Hem Kuş Gözlemi

Sarıkum Tabiat Koruma Alanı'nın zengin bitki örtüsü ve göl ekosisteminde gerçekleştirilen programda ilk olarak doğa yürüyüşü yapıldı. Ardından uzmanlar eşliğinde kuş gözlemi faaliyetine geçildi. Farklı yaş gruplarının bir arada olduğu etkinlikte, öğrenciler tecrübeli büyükleriyle sohbet etme fırsatı bulurken, 3. Yaş Üniversitesi katılımcıları ise gençlerin enerjisiyle doğanın tadını çıkardı. Bu tür etkinlikler, nesiller arası etkileşimi artırarak, doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunuyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.