Kahramanmaraş'ta 583 Yıllık Tarihi Ulu Cami Resmi Olarak Açıldı
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde hasar gören 583 yıllık Ulu Cami, restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Resmi açılış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katılımıyla gerçekleşti.
Kahramanmaraş, 6 Şubat depremlerinin ardından büyük bir yıkım yaşadı. Bu süreçte kentin simge yapılarından biri olan ve 583 yıllık geçmişe sahip Ulu Cami, ağır hasar aldı. Yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından cami, Kadir Gecesi'nde yeniden ibadete açıldı. Resmi açılış programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılımıyla yapıldı.
Açılışta konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "Depremden hemen sonra buranın hızlıca hayata dönmesi için çalışmalar başlatıldı. Restorasyon, aslına en uygun şekilde gerçekleştirildi. Süreç biraz uzun sürse de, gerçekten tarihi dokusuna uygun hale getirildi" şeklinde bilgi verdi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel de caminin depremde hasar gördüğünü belirterek, "Cami, aslına uygun bir şekilde restore edildi ve yeniden ibadete açıldı. Bu süreçte oldukça önemli bir çalışma yapıldı" dedi.