Van'da Düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı, İş İmkanları Sunuyor
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’26), yoğun katılımla devam etmekte. Fuar, katılımcılara çeşitli iş ve staj olanakları sunuyor.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öncülüğünde gerçekleştirilen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’26), "Gençliğin Üretim Çağı" teması ile düzenlenmeye devam ediyor. Fuarın ikinci günü, Tuşba ilçesindeki Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Muş Alparslan, Bitlis Eren, Ağrı İbrahim Çeçen, Şırnak, Batman, Hakkari, Iğdır ve Siirt üniversitelerinin katkılarıyla yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. Katılımcılar, burada 140’tan fazla kurum ve kuruluşun açtığı stantları ziyaret ederek iş ve staj imkanları hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buluyorlar.
Fuar alanını ziyaret eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu ile birlikte stantları gezerek, "DAKAF’26, yoğun bir katılımla devam ediyor. Van İl Emniyet Müdürlüğü, gençlerimize emniyet teşkilatını tanıtmak amacıyla güzel bir stant açtı. Burada, polis dalgıçlığından siber güvenliğe kadar farklı alanlardan uzmanlar, öğrencilerle tecrübe paylaşıyor. Emniyet teşkilatımızın tüm birimlerinin burada stant açması, katılımcılara geniş bir perspektif sunuyor" dedi.
Van Emniyet Müdürü Murat Mutlu da fuar organizasyonuna teşekkür ederek, "186 yıllık birikimimizi gençlere tanıtmak için buradayız. Polis teşkilatı olarak, çeşitli meslek gruplarını içeren bir stant kurarak, öğrencilerimize bilgi vermek istedik. Fuar, gençlerimize kariyer hedeflerini belirlemeleri konusunda yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.