Yerel »

Kars'ta Baraj Doluluğu Yüzde 100'e Ulaştı, Su Tahliyesi Başlıyor.

Kars'ta etkili yağışlar ve kar erimeleri sonucu Kars Barajı yüzde 100 doluluk seviyesine ulaştı. Kontrollü su tahliyesinin başlayacağı açıklandı.

Kars ilinde son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve yüksek kesimlerdeki kar erimeleri, Kars Barajı'nın doluluk oranını yüzde 100'e çıkardı. Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu durumun Kars Çayı'na yüksek debili su girişlerine neden olduğu belirtildi. Barajın su akışının güvenli bir şekilde yönetilebilmesi için kontrollü su tahliyesine başlanacağı ifade edildi. Tahliye sürecinde, dere yataklarında su seviyesinin yükselebileceği uyarısı yapıldı ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Açıklamada, resmi duyuruların takip edilmesi ve baraj çevresi ile dere yataklarına yaklaşılmaması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, dere yataklarına yakın bölgelerde bulunan ulaşım yolları, tarım arazileri ve diğer alanlar için gerekli önlemlerin alınmasının önem taşıdığı kaydedildi. Ani su yükselmelerine karşı tedbirli olunması gerektiği, özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların dikkatli davranmaları gerektiği ifade edildi.

Kars Barajı'nın yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasıyla birlikte, dron ile havadan çekilen görüntüler de barajdaki su seviyesinin ulaştığı noktayı gözler önüne serdi. Bu durum, bölgede yaşayanlar için hem bir risk hem de doğal güzellik olarak değerlendiriliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.