Düzce Aziziye Mahallesi'nde Tuhafiyeciler Pazarı ve Fuar Alanı Açıldı
Düzce Belediyesi tarafından Aziziye Mahallesi'nde inşa edilen Tuhafiyeciler Pazarı ve Fuar Alanı, düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Başkan Faruk Özlü, açılışta yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı'nın sözlerine atıfta bulunarak, "Bizi arayanlar ya açılışta ya da şantiyede bulur" dedi.
Düzce'de hayata geçirilen Tuhafiyeciler Pazarı, 3 bin 800 metrekare alanı ve 144 tezgah kapasitesiyle dikkat çekti. Vatandaşlar ve esnaflar tarafından büyük ilgiyle karşılanan bu yeni alan, açılışta Başkan Özlü'nün Cedidiye Kent Meydanı inşaatındaki çökme olayı hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Özlü, "Cedidiye Kent Meydanı Projemizin 2. etabında betonu dökümü sırasında kalıp kayması meydana geldi. 8 metrelik bir alanda küçük çaplı bir sıkıntı oluştu. Bu küçük kaza sonrasında birileri yine sahneye çıktı. ‘Mal bulmuş mağribi gibi’ gereksiz sözler dolaşıma sokuldu. Ben bunlara sadece şunu söylüyorum: Bu kadar çok sayıda projeyi aynı anda yapmaya çalışırken; Düzce adeta bir şantiyeye dönmüşken, bu küçük kaza bizim nazarlığımız olsun. Dün olay yaşandı, bugün temizlendi ve çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Somut Bir Sonuç
Başkan Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bizi arayanlar açılışta bulur, şantiyede bulur" sözleriyle konuşmasına devam etti. "Bizim işimiz laf değil, dedikodu değil, iş yapmaktır. Bugün burada açılışını yaptığımız Tuhafiyeciler Pazarı; bizim iş yapma, millete hizmet etme anlayışımızın somut bir sonucudur. Bu alanı ayda üç gün kadın üreticilerimize ücretsiz olarak tahsis edeceğiz. Burası çok fonksiyonlu, kompleks bir yapıdır. Düzce’de yaptığımız her projenin arkasında bir felsefe, bir öngörü, bir gelecek hayali vardır. 100 temel projemizin her biri; Düzce’nin geleceğine attığımız imzamızdır. 2026 yılını Düzce için hamle yılı ilan ettik. Geçtiğimiz yıllar boyunca ektiğimiz tohumları; artık biçmeye başlıyoruz. Bundan sonra da yeni temeller atmaya, yeni açılışlar yapmaya devam edeceğiz. Sırada Anıt Eser’in temel atma töreni var" şeklinde konuştu.
Açılışlar Devam Ediyor
AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, her hafta ya bir açılış yaptıklarını ya da temel attıklarını belirtti. "Vakitle yarışarak bu eserleri kazandıran başkanımıza teşekkür ediyoruz. Son seçimde bizim bir sözümüz vardı; kendini değil, kentini düşünen başkan. Arkasında kriz değil, iz bırakan başkan. Allah razı olsun kendisinden, sizin huzurunda teşekkür ediyorum. Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz. Burası sadece bir pazaryeri değil, fuar merkezi ve aynı zamanda Allah korusun bir afet olduğunda toplanma merkezi. Aslında tek yönlü bir proje değil, vizyon konularak yapılan bir projedir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
Tarım Fuarı Müjdesi
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, yeni pazaryerinin kısa sürede hizmete hazır hale geldiğine dikkat çekerek, "Çok önemli ve ihtiyacı karşılayacak bir yapı burası. Sadece pazaryeri değil, bir fuar alanı da oldu. Yakın zamanda da tarım fuarı olacak inşallah. Düzce’nin turizmi ve gelişmesi için çok önemli bir yer. Buradaki tüm esnaflara hayırlı, uğurlu olsun. Bakanımıza (Faruk Özlü) fuar alanı konusunu hallettiği için teşekkür ediyorum" dedi.
Açılışta yapılan duanın ardından kurdele kesildi. Başkan Faruk Özlü ve protokol üyeleri, tuhafiyeciler pazarını gezerek esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet etti.