Asayiş »

Aydın Kuşadası açıklarında 20 düzensiz göçmen, motor arızalı lastik bottan kurtarıldı.

Aydın Kuşadası açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik bottaki 20 düzensiz göçmen, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen olayda, düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik botun motoru arızalandı. Edinilen bilgilere göre, açık denizde sürüklenen bottaki göçmenler, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar, olay yerine hızla intikal etti. Kısa sürede lastik botun bulunduğu noktaya ulaşan ekipler, bot içerisindeki 20 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan göçmenler, sağlık kontrolleri için gerekli işlemler yapıldıktan sonra GÖKSEM (Göçmen Sağlık Merkezi) ile iletişime geçilerek oraya sevk edildi. Bu tür olayların önlenmesi amacıyla sahil güvenlik ve göçmenle mücadele çalışmaları devam ediyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.