Asayiş »

Burdur'da Kübra Yapıcı'nın cinayetinde şüpheliler birbirlerini suçluyor.

Burdur'da yaşanan Kübra Yapıcı cinayetinde, şüphelilerin olayı planlamak için yaklaşık bir ay süreyle bekledikleri ve Yapıcı'nın telefonunu açmak amacıyla İstanbul'a gittikleri belirlendi. Yapıcı'nın cesedi, olayın ardından yakılmış halde bulundu. Şüpheliler, cinayeti itiraf ettikten sonra suçlamaları birbirlerine yönlendirdi.

Burdur’da, 30 Nisan’dan beri kayıp olan Kübra Yapıcı’nın cesedi, yapılan çalışmalar sonucunda yakılmış şekilde bulundu. İncelemelerde, Yapıcı’nın silahla vurulup gömüldüğü ve ardından cesedinin yakıldığı ortaya çıktı. İlyas Umut D., olayı itiraf ederken, Ataberk S. de ekipler tarafından gözaltına alındı. Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, cinayetin işlendiği silah Burdur’un Ağlasun ilçesinde, Yapıcı’nın cesedinin bir bölümü ise Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki barajda ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İlk başta suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, daha sonra suçu birbirlerine atmaya başladı.

Şüphelilerin İfadeleri

Şüphelilerin ifadelerinde dikkat çeken bazı detaylar ortaya çıktı. Kübra Yapıcı’nın, İlyas Umut D. ve Ataberk S. ile daha önce bir hafta boyunca aynı evde kaldığı, bu süre zarfında Yapıcı’nın banka hesaplarında blokaj olduğu için şüphelilerin hesaplarını kullandığı öğrenildi. Şüpheliler, Yapıcı’nın hesabına yüklü miktarda para transfer edildiğini fark ettikten sonra, onu öldürmek için plan yapmaya başladılar. Olay günü, Yapıcı ile Bucak’a giden İlyas Umut D., Yapıcı’yı tabanca ile vurdu. Ancak silahın tutukluk yapması üzerine, Ataberk S. devreye girerek Yapıcı’yı öldürdü. Şüpheliler, Yapıcı’nın cesedini 2 metrelik bir çukura gömdü ve ilerleyen günlerde kötü kokabileceği düşüncesiyle üzerine beton döktü. Cinayet aleti olarak kullanılan silahı ise bir eczaneden aldıkları amonyak ile temizledikten sonra Ağlasun’a gömdüler. Ertesi gün, tekrar olay yerine dönen şüpheliler, cesedi çıkararak yaktı ve parçalarını Korkuteli Barajı’na attılar.

Banka Hesapları Üzerine Planlar

Yapıcı’nın telefonunu açmak için çaba sarf eden şüpheliler, başarılı olamayınca İstanbul’a giderek tanıdıkları bir telefoncudan yardım almak istediler. Telefonu açmayı başarsalar da, mobil bankacılık hesabının şifresini bilmedikleri için hesaplarına erişim sağlayamadılar. İlyas Umut D., cinayeti itiraf ederek Antalya’daki polis karakoluna giderek durumu anlattı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.